Glimlach

Glimlach

Wat leven wij toch in een bijzondere tijd! We zitten volop in een transitie wat betekent verandering. Elk mens heeft hier moeite mee, veranderen is iets wat wij namelijk liever niet doen, toch? Als ik naar mijzelf kijk vind ik dit eerlijk gezegd wel heel moeilijk. Maaaar, ik geef mij eraan over omdat ik zie dat het nodig is. Het is nodig om eens om ons heen te kijken en te zien wat er daadwerkelijk aan de hand is. Wat is er nu daadwerkelijk aan de hand?

Laat ik beginnen met de politiek; op dit moment is er een grote verdeling onder de meningen van de mensen in Nederland. We hebben links, rechts en midden. Waarom eigenlijk? Waarom die verdeeldheid? Waarom kunnen wij niet gewoon een leven/systeem creëren waar wij allemaal blij van worden? Dit zijn zomaar wat vragen die bij mij opkomen als ik aan dit fenomeen denk. Persoonlijk constateer ik dat ons huidige systeem op is, daarmee bedoel ik uitgeleefd. We worden overspoeld met regels wat bijna een soort van robots van ons creëert. Althans zo ervaar ik ons huidige systeem. @Jan Rotmans heeft hier een mening over waar ik het helemaal mee eens ben. Hij is ervan overtuigt dat wij in een transitie zitten wat dus betekent verandering. Ooit is ons systeem geschapen omdat dit werkte en ons hielp. Met de huidige ontwikkelingen op technologisch vlak en op het gebied van duurzaamheid/circulariteit vereist dit systeem een upgrade. Het is nu stroef en log, terwijl deze tijd flexibiliteit en openheid vereist. Nog een lange weg te gaan, met een wil en de juiste leiding is het mogelijk.

Oke, genoeg over de politiek…..

Dan wilde ik het graag hebben over duurzaamheid, dit is het vakgebied waar ik mij persoonlijk in begeef. Een vakgebied wat mij 2 jaar geleden heeft geraakt in mijn hart. Het inspireert mij en geeft mij hoop. Ik geloof erin dat duurzaamheid de weg naar verandering is. Duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Dus niet alleen maar het klimaat, ook hoe wij als mensen met elkaar omgaan. Duurzame oprechte relaties met elkaar opbouwen, zowel zakelijk als privé. Hiermee doel ik dus ook op de omgang met elkaar binnen bijvoorbeeld bedrijven. Het afgelopen jaar heb ik ontzettend veel bedrijven bezocht, van grote corporate bedrijven tot kleine sociale ondernemingen. Ik heb ontzettend veel mooie momenten mogen aanschouwen, er is veel liefde en plezier op de werkvloeren voelbaar.

Ook heb ik veel onvrede gezien, veel mensen die zich simpelweg kapot werken door de hoge werkdruk. Met als klap op de vuurpijl het gebrek aan het geven van waardering. Veel van deze mensen werken alleen maar voor het geld, omdat zij moet overleven wat logisch is natuurlijk. Dat neemt niet weg dat het voor deze mensen dragelijker en leuker wordt wanneer zij gewaardeerd worden. Wanneer zij oprecht een compliment ontvangen en als zij een keer in het zonnetje gezet worden. Waardering daar kan geen geld tegenop. Duurzaamheid en oprechte waardering gaan hand in hand met elkaar.

En nu komt de titel van mijn artikel naar voren; zullen we beginnen met een “glimlach”?

De glimlach staat naar mijn idee symbool voor de goede intentie laten zien aan je medemens. Met de glimlach laat je zoveel zien aan je medemens, en dat zonder dat je het doorhebt. Op het moment dat jij je glimlach toont met een oprechte intentie; oordeel je niet. Oordelen doe je dagelijks, kijk hier eens naar en kijk vooral naar je eigen intentie. Je kan positief oordelen en negatief oordelen. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik mezelf vaak heb laten verleiden door negatieve oordelen. Gelukkig heb ik hier verandering in kunnen aanbrengen bij mezelf. Wat eigenlijk iets heel groots is; namelijk een verandering van mijn wereldbeeld.

Deze verandering heeft ervoor gezorgd dat ik nu mijn eigen bedrijf heb; @pidzh wat staat voor Partner In DuurZaamHeid.

De start is hiervan een jaar geleden is leuk, maar ik heb wel een missie! Mijn missie om duurzaamheid voor iedereen toegankelijk te maken en daarmee bedoel ik ook echt iedereen. Het bewustzijn verhogen op het werkwoord duurzaamheid, het is een werkwoord omdat het een woord is welke dagelijks in beweging is. Althans ik zie het als een werkwoord.

Vandaar dat ik mij hier dagelijks hard voor maak. Het maakt mij soms misschien wat irritant omdat ik geen blad voor mijn mond neem. Het gaat om de intentie, mijn intentie is positieve verandering voor eenieder, dus ook voor jou! Het begint met een glimlach……

Geen reactie's

Geef een reactie